Iedereen kan wel wat. Niet allemaal hetzelfde of evenveel, maar iedereen heeft talenten. Wat mogen de bezoekers van museum de Kleine Arcke de zondagmiddagen in de eerste helft van 2019 verwachten.

 Foto’s van Pluryn-jongeren, lezingen van Wim Wolfswinkel over Brinkenberg en het begin van Hoenderloo en van Margriet Schol over onderduiken in Hoenderloo. Vijfentwintig jaar na het overlijden van A. den Doolaard gaat men met A. Koevoet stilstaan bij de blijvende betekenis van de beroemdste Hoenderlooër. Tiny Janssen laat de veelzijdigheid van haar kunstenaarschap zien en Arend Jetten is in zijn archieven op zoek naar de hoogtepunten om die in de vorm van een expositie met  mooie verhalen met de bezoekers te delen. Wim van Mourik en Gerda Vink  laten hun collectie prentbriefkaarten en Hoenderloo-memorabilia zien.  Met een aantal  dorpsgenoten is het Comité De Kleine Arcke nog in gesprek. Hoenderloo heeft genoeg verrassend talent om met deze formule nog lang vooruit te kunnen.

Op 13 januari wordt afgetrapt met natuurfoto’s van Pluryn-jongeren  en worden men wijzer gemaakt over de kunstroute die Pluryn in 2019 gaat ontwikkelen in Hoenderloo.

OPEN OP DE TWEEDE ZONDAG VAN DE MAAND

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden om de persberichten in De Nieuwe Plaggensteker bij alle Hoenderloërs onder de aandacht te brengen, zijn de bijeenkomsten in De Kleine Arcke met ingang van januari 2019 verplaatst van de laatste naar de tweede zondag van de maand. De openingstijden blijven van 11.00 tot 15.00 uur.

de kleine arcke logo kleiner