De laatste dag van het Zomerfeest 2024 in Hoenderloo en heel langzaamaan zal de rust weder keren in het prachtige dorp. Vandaag nog de optocht en wat was het er weer één om door een ringetje te halen.

Heel wat deelnemers aan de verschillende categorieën loopgroepen, kleine wagens en grote wagens. Opstellen op de Elisabethweg en daar kon iedereen de creaties van de anderen volop bewonderen. Er viel echt veel te genieten aangezien de deelnemers enorm veel werk van hun eigen aandeel gemaakt hadden. Maandenlang noeste arbeid voor de meesten.

Tijdens de tocht door het dorp, waar op veel plekken erg veel publiek stond, kon iedereen een keuze maken in de mooiste deelnemende partij voor de publieksprijs. Onderweg werd tijdens de optocht een aantal keren even gestopt om iets te kunnen drinken. Het was warm onderweg; zon en geen wolkje. 

Uiteindelijk bereikte iedereen aan het einde van een grandioze optocht het feestterrein aan de Arckelaan waar zich een werkelijk immens dorpsfeest ontplooide. Heel veel vrolijkheid, saamhorigheid en een beetje spanning wie door de jury als de mooiste creaties zouden zijn bepaald. De publieksprijs ging naar de brandweer en de spuitgasten waren er enorm blij mee.

kermis 2024 winnaars optocht 3

Bij de loopgroepen waren de essenberkjes degene die de eerste prijs overhandigd kregen.

kermis 2024 winnaars optocht 4

Bij de kleine wagens werd Berend van Veldhuizen, de Bezige Bij, naar voren geroepen om uit handen van de schutterskoningen de welverdiende eerste prijs in ontvangst te nemen.

kermis 2024 winnaars optocht 1

De apotheose tijdens dit prachtige volksfeest was het bekend maken van de winnaars bij de grote wagens en het was voor velen geen echt heel grote verrassing dat de All Stars met de eerste prijs gingen lopen. Het was meer rennen, want men ging helemaal los en het feest werd nog groter. 

kermis 2024 winnaars optocht 2

Zoals gezegd zal de rust langzaamaan weer terug keren in Hoenderloo en dat zal even wennen worden voor velen. Maar als terug gekeken wordt naar het Zomerfeest 2024, dan zullen er vooral glimlachen tevoorschin getoverd worden. Het was in één woord fantastisch en daar mag het organiserende Oranje Comité Hoenderloo zeker een pluim voor in de hoed steken. 

Het is zeker de moeite waard om de foto's in het foto-album van deze optocht te bekijken. Klik op onderstaande blokje om het album te openen.

klik hier voor de fotos zomerfeest