Gisteren, vrijdag 5 juli, was het Muziekbos van Hoenderloo de plek om te zijn en te genieten van een geweldig muzikaal duo, Suitz. Zij speelden fantastisch op Hoenderpop van de vereniging HAJO en het werd een heel mooi feestje.

Overdag hadden de leden van HAJO  het Muziekbos al omgebouwd voor Hoenderpop en werd alles in gereedheid gebracht om er 's avonds een mooi feest van te maken. Dankzij de vaste leverancier Jack Brouwer stond er al een trailer en daar konden in eerste instantie de mensen van Sing het licht en geluid in regelen en konden de mannen van Suitz later opbouwen. Ze hadden weinig tijd nodig aangezien ze alleen twee gitaren, een trommel en wat apparatuur bij zich hadden. Het was verbazingwekend wat ze met zo weinig apparatuur teweeg brachten; heel goed spel en immens veel plezier vanuit hunzelf in het optreden.

hoenderpop 2024 2

Tijdens deze Hoenderpop werd afscheid genomen van een heel trouw lid, Nick Essenstam, die al vanaf 2007 belangrijk is geweest voor HAJO en bij heel veel evenementen heel wat stenen heeft  bijgedragen. Hij werd bedankt voor zijn inzet met een bierpakket en een zeer welverdiend applaus.

Verder vond de prijsuitreiking plaats van de dorpsquiz, die op 7 juni had plaats gevonden. Bijna alle deelnemende teams waren aanwezig om te horen op welke plaats men geëindigd was. Het was de grote vraag of de winnaars van de laatste twee edities verslagen zou kunnen worden, maar dat was weer niet het geval. De Peacemakers, de groep rondom de familie Woensdregt, was ook dit jaar weer het beste team en ze hadden een record aantal punten gescoord; meer dan 1000 punten.

hoenderpop 2024 1

Peacemakers gefeliciteerd en er is al door enkele teams gezegd dat ze het jullie volgend jaar extra moeilijk zullen maken.

Al met al was het een zeer geslaagde avond in het Muziekbos. De weersomstandigheden werkten in feite goed mee en er was slechts één keer sprake van een redelijke bui, waarna het echter gelukkig droog bleef. Men bleef gezellig hangen voor een hapje en een drankje en de mensen van HAJO willen de aanwezigen heel erg bedanken voor hun aanwezigheid, evenals de sponsoren. Zonder jullie is er geen feest!

Klik op onderstaande blokje om nog meer foto's van een onvergetelijke avond te bekijken.

klik hier voor de fotos