Jeugdleider en bestuurslid bij SV Beatrix, voorzitter van HAJO, al bijna 25 jaar verantwoordelijk voor de Nieuwe Plaggensteker, dorpscontactpersoon, secretaris van Hoenderloo's Belang en ook nog gewoon een aardige kerel die iedereen kent en die met zijn camera overal op komt duiken. Rob Spelde mocht vanochtend horen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hem te benoemen als lid in de orde van Oranje Nassau.

IMG 3785 Rob was meegelokt met als smoes dat iemand anders uit het dorp een lintje zou krijgen en was gevraagd daarbij foto's te maken. Dat wilde hij natuurlijk wel. In de voor hem zo kenmerkende outfit kreeg hij een lift naar Orpheus van iemand die ook voor dat lintje zou zijn uitgenodigd. Daar aangekomen was het een half uurtje gezellig keuvelen en oranje gebakjes eten, en werd het tijd om de genodigden naar binnen te vragen. De heer Spelde werd omgeroepen, samen met zijn vrouw. Maar die vrouw was nergens te bekennen en Rob verstond het eerst niet goed. Toen hij werd gesommeerd om zijn camera in te leveren en zijn vest uit te doen, nadat een nette colbert uit een zak werd getoverd, zakte het kwartje. Zijn eerste reactie: "vuile .....!"

Na een tijdje doken de familie en vrienden op en kon de plechtigheid beginnen. De burgemeester had uiteraard niets dan lovende woorden en langzaam maar zeker werd zichtbaar dat Rob er wel van genoot zo in het zonnetje te worden gezet. En welverdiend Rob!

De intimi om hem heen vonden het maar wat mooi dat hij overal met boter en suiker was ingetrapt en tot in Orpheus niets door heeft gehad. Daarmee komt een eind aan iets moois dat bijna een jaar lang geheim heeft kunnen blijven.

Nogmaals Rob: dit lintje is dik verdiend, Hoenderloo is er trots op en we hopen dat je er vol van gaat genieten! De officiele foto volgt later nog.