Hoenderloo is sinds gisteren een AED rijker en van die apparaten kunnen er niet genoeg van hangen in het dorp. Op de plek waar hij opgehangen is was de AED die het dichtst bij was toch aanzeinlijk ver weg en een tweetal bewoners wilden daar iets aan doen. Ze hebben in de buurt een actie gestart om geld bijeen te krijgen voor de realisatie van eentje aan de Elisabethweg en ze werden super blij verrast met het feit dat het benodigde geld heel snel bij elkaar was.

Eric Janssen en Jessica van Elisabethweg 21 hebben deze actie opgezet en waren zeer verbaasd dat zo zo veel positieve reacties kregen en men zo gul gaf. Ze hebben alles in het werk gesteld om de AED er snel te krijgen. Ze hebben alles geregeld en gisteren waren ze er erg blij mee dat 2 vrijwilligers uit Hoenderloo, electriciën Frank Solleveld en timmerman Devin Barten, bereid waren de AED vakkundig te plaatsen bij hun oprit. Goed aansluiten en een kast eromheen voor een stukje bescherming.

AED elisabethweg 2023 1

Hoenderloo is dus weer  een AED rijker en als er ooit maar 1 mensenleven mee gered zou kunnen worden dan is het alle inspannningen volop waarde geweest. Deze AED is inmiddels ook aangemeld bij hartslag.nu. 

AED elisabethweg 2023 2

Iedereen die zijn of haar steen heeft bijgedragen bij de realisatie van deze AED aan de Elisabethweg 21 wordt heel erg bedankt en mocht iemand die een melding krijgt om te reanimeren in dit gedeelte van Hoenderloo, dan weet men dit apparaat te vinden.