Na twee pouleavonden vond gistervond de grote finale plaats van het koersbaltoernooi 2023. Het werd een gedenkwaardige avond in Ons Dorpshuus met een mooie winnaar.

De brandweer, die overigens vlak voor de avond nog een schoorsteenbrand moest blussen aan de Paalbergweg, biljartvereniging Veldheim, HSV (Hoenderlose Studenten Vereniging) en sv Beatrix hadden een plek in de finale weten te bemachtigen en dus zou de winnaar van de laatste edities, de darters, sowieso onttroond worden. De teams moesten gisteravond allemaal tegen elkaar aan de koersbalmat verschijnen en er werd soms fantastisch gespeeld. Uiteindelijk bleek dat de brandweer de vierde plek in beslag nam, de biljarters nipt derde werden en wie 1 of 2 zou worden moest in een extra ronde bepaald worden. Beide teams hadden maar liefst 60 punten bij elkaar gespeeld en de Masters van beide teams gingen tegen elkaar uitmaken wie uiteindelijk de beker mee naar huis zou mogen nemen. 

KOERSBAL 2023 2

De finale was zinderend, maar vooral één persoon stak er toch met kop en schouders bovenuit en dat was Tim Lagerwaard. Hij was lid van team sv Beatrix en die werd dan ook uiteindelijk tot winnaar van het toernooi 2023 uitgeroepen. Zeker verdiend; ze hebben alle keren nog meegedaan en nu voor de eerste keer pakten ze de titel. Gefeliciteerd!

KOERSBAL 2023 1

Het was een super gezellige avond, dankzij het initiatief van met name twee mannen uit het dorp die het koersbaltoernooi nieuw leven hebben ingeblazen. Klasse mannen!

Klik op onderstaande button voor nog een paar foto's van de finaleavond.

klik hier voor de fotos