Heel goed nieuws op de site van Hoenderloo! Sinterklaas is vandaag weer in Nederland aangekomen en vanmiddag was hij ook meteen naar Hoenderloo gekomen. Hij wilde zo graag zijn vriendjes en vriendinnetjes weer zien. Het werd een heerlijk feestje in Ons Dorpshuus.

Vanwege de weersvoorspellingen was besloten de ontvangst op het schoolplein en de rondgang door een stukje Hoenderloo niet door te laten gaan. De kinderen, en wat waren er veel verkleed, en hun ouders, grootouders en andere familieleden waren rechtstreeks naar het dorpsgebouw gekomen. Gelukkig konden ze keihard roepen om Sinterklaas, want daarna kwam hij van de trap af naar de grote zaal en zag tot zijn grote vreugde heel veel mensen in de grote zaal. Alleen had geen enkele Piet een zak met pepernoten bij zich en dat was natuurlijk wel de bedoeling. Opeens kwam er allemaal rook uit de berging en toen een aantal Pieten en heel veel kinderen daar een kijkje gingen nemen bleek de Piet met alle zakken met snoepgoed daar te staan. Gelukkig kregen vanaf dat moment alle kinderen veel pepernoten en zo.

Tijdens het feest voor Sinterklaas werd er gezongen, gegoocheld en werden de prijzen uitgereikt voor de kleurwedstrijd. Sint had het zo gezellig dat hij lekker tussen de kinderen ging zitten om extra te genieten.

sinterklaasintocht 2023

Het was binnen droog, lekker warm en bijzonder gezellig. Toen alle kinderen weer naar huis gingen kregen ze ook nog een cadeautje van de Sint. De eerste van hopelijk nog heel veel meer. 

Klik op onderstaande postzegel om nog wat meer foto's te bekijken. 

postzegel sinterklaas