Laden omslagfoto... Sleep omslagfoto naar gewijzigde positie
Openingstijden 
zondag
Gesloten
maandag
09:00 — 10:15
20:00 — 21:15
dinsdag
14:00 — 16:00
woensdag
Gesloten
donderdag
20:00 — 21:15
vrijdag
10:00 — 12:00
zaterdag
Gesloten
Details
Goed nieuws! WIj mogen vanaf 1 juni weer n het Dorpshuus, uiteraard op 1.5 meter afstand. Vanaf vrijdag 5 juni is er wee...

Goed nieuws! WIj mogen vanaf 1 juni weer n het Dorpshuus, uiteraard op 1.5 meter afstand. Vanaf vrijdag 5 juni is er weer wekelijks de inloopochtend. Deze begint om 10 uur en om 12 uur sluiten wij af. De spelletjesmiddag op dinsdag starten wij na de zomerperiode weer op, onder voorwaarde dat er dan geen maatregelen i.v.m. corona nodig zijn. De yoga-lessen worden zo veel mogelijk buiten gegeven. 

Wij hopen jullie allen weer in goede gezondheid te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

de vrijwilligers van Het Nieuwe Initiatief

 

 

 

Hoenderloo, 17 april 2020

Beste inwoner van Hoenderloo,

Dit is een gezamenlijke brief van de vereniging Hoenderloo’s Belang (Dorpsraad), Het Nieuwe Initiatief, Dinge Doen, de Hoenderlose Zakenvereniging en de Heldringkerk-gemeente.

Houd vol!
Inmiddels beginnen wij misschien wel te wennen aan de maatregelen rond de corona-crisis. Ondanks dat wij elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, proberen wij binnen het dorp de moed er in te houden. Wij letten zo veel als mogelijk op elkaar! Daar waar mogelijk bieden wij hulp. U staat er niet alleen voor!

Wij willen u graag een hart onder de riem steken. Houd vol, want het zal nog wel enige tijd duren, voordat de maatregelen niet meer nodig zijn.

Mocht u hulp u nodig hebben, of gewoon even contact, dan zijn er meerdere mogelijkheden binnen Hoenderloo:

De meeleeflijn Heldringkerk
De Heldringkerk heeft een meeleeflijn opengesteld voor mensen die behoefte hebben aan persoonlijk contact, een hulpvraag of andere dringende zaken. Voor deze lijn zijn de volgende personen en telefoonnummers beschikbaar:

Ds. A.P. de Graaf                         055-506 1388
Mw. D.G. van Veldhuizen             055-844 4266
Dhr. P.W. van Lunteren                 055-785 3224
Mw. R. Westerveld                        055-378 1645

Het Nieuwe Initiatief
Ook Het Nieuwe Initiatief kan benaderd worden voor persoonlijk contact of met een hulpvraag. Hanneke van Kan is te bereiken op 06-2909 3045 en Paul de Jongh is te bereiken op 06-2099 2276. U kunt Het Nieuwe Initiatief ook mailen: het e-mailadres is hni@hoenderloo.nl

Dinge Doen
Dinge Doen is er voor inwoners, die ondersteuning nodig hebben in de thuissituatie en daarvoor geen beroep kunnen doen op hun eigen netwerk (familie, buren, vrienden) of professionele hulp. Hebt u hulp nodig, dan kunt u Dinge Doen telefonisch bereiken op werkdagen tussen 12 en 15 uur op telefoonnummer 06-8312 8188.

Hoenderlose Zaken Vereniging: Wees loyaal en koop lokaal!
In de huidige tijd is het belangrijk om juist de lokale ondernemers te steunen. Zij hebben hun dienstverlening aangepast door bijvoorbeeld boodschappen thuis te bezorgen. Help de lokale ondernemers door bij hen te shoppen.

Vereniging Hoenderloo’s Belang (Dorpsraad)
Zijn er andere zaken, wat u in deze tijd van belang vindt voor ons dorp, dan kunt u contact opnemen met de secretaris Rob Spelde. U kunt hem een mailbericht sturen via dorpsraad@hoenderloo.nl of hem bellen op telefoonnummer 06-2068 3177.

Zoals u ziet zijn er genoeg mogelijkheden om contact te hebben of hulp te vragen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Met een hartelijke groet,

Namens alle vrijwilligers

2020

Activiteiten die wij voorbereiden

De moestuin-kennis gevraagd!
Naast het Dorpshuus ligt een stuk grond, wat braak ligt. Wij hebben het plan opgevat om deze grond dit voorjaar om te vormen in een moestuin. Het beheren van de moestuin is een mooie aanvulling op de activiteiten van de inloop op dinsdag en vrijdag. Wij zijn daarom op zoek naar inwoners, die hier meer verstand van hebben dan wij: hoe richt je een moestuin in: in welke periode moet er wat gezaaid/geplant worden, om het hele jaar door te kunnen oogsten. Vindt u het leuk om hierin mee te denken of te doen: mail of bel dan even.

Bevrijding Hoenderloo 75 jaar!
HNI was van plan om op zondag 19 april een bevrijdingslunch te organiseren.
Dit omdat Hoenderloo op 17 april 75 jaar geleden is bevrijd door de Canadezen.
Door de corona-maatregelen is deze lunch uitgesteld. Zodra het weer kan, zullen wij deze bevrijdingslunch alsnog samen vieren!

Doorlopende activiteiten (weekagenda)-OPGESCHORT IVM CORONA

Yoga-maandag
Wekelijks is er op maandagochtend van 9 tot 10.15 uur yogales in het Dorpshuus. En 's avonds van 20 tot 21.15 uur in IKC Hei&Bos. Beide lessen worden gegeven door Sandi Wieferink. Voor het volgen van de yoga-lessen wordt gewerkt met een strippenkaart voor 5 of 10 keer en je neemt je eigen matje mee. De eerste kennismakingsles is gratis.

Spelletjes-dinsdag
Op dinsdagmiddag organiseren wij van 14-16 uur wekelijks een spelletjesmiddag in het Dorpshuus. De koffie staat klaar en er is een praattafel. Ook kunnen er allerlei spelletjes gedaan worden. Kortom: alle ingrediënten voor een gezellige middag!

Yoga op donderdagavond
De yogalessen op maandag zijn zo populair, dat wij vanaf 12 maart 2020 ook op de donderdagavond yogales organiseren. Ook deze les wordt gegeven door Sandi Wieferink en het is van 20 tot 21.15 uur in IKC Hei&Bos. Zie ook de informatie bij de maandag.

Inloop-vrijdag

Wekelijks worden op de vrijdag tussen tien en twaalf uur een inloopochtend in het Dorpshuus georganiseerd: Een laagdrempelige inloop voor iedere inwoner die daar behoefte aan heeft of het gewoon leuk vindt om anderen te ontmoeten. Voor een kopje koffie, voor advies en hulp op vele vlakken (computers, reparaties en formulierenhulp), voor een praatje of een spelletje. Kortom: Elkaar gezellig ontmoeten!

Handwerken
Tijdens de inloopochtend op vrijdag kunt u ook handwerken. De handwerkgroep wordt geleid door Anly van Oostendorp.

Dineren in het Dorpshuus
Elke maand wordt voor senioren een 3-gangenmenu geregeld in het Dorpshuus. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Het Nieuwe Initiatief. Het menu voor de komende maand wordt bekendgemaakt via De Nieuwe Plaggensteker

En wat hebben wij gedaan in 2020?

Nieuwjaarslunch
Op zondag 5 januari 2020 organiseerden wij een Nieuwjaarslunch van 12 tot 14 uur in het Dorpshuus: een gezellige activiteit om elkaar te ontmoeten en elkaar het beste te wensen voor 2020. Dit alles onder het genot van een heerlijke lunch. Er waren ruim 60 inwoners aanwezig.

Wie zitten er achter Het Nieuwe Initiatief?
Onder de naam Het Nieuwe Initiatief werken een groep vrijwilligers uit Hoenderloo samen. Zij zetten zich actief in om de leefbaarheid voor alle inwoners te versterken door het ondersteunen en opzetten van initiatieven waarbinnen ontmoeten centraal staat. Het Nieuwe Initiatief is dus door en voor Hoenderlooërs.

U kunt Het Nieuwe Initiatief bereiken via hni@hoenderloo.nl of telefonisch op 06-20992276 (Paul de Jongh).

 Activiteiten poster 2020 2 1 2020

 

Meer
Link copied to your clipboard
Filter tijdlijn:
Gepinde items
Recente activiteiten
Er zijn hier nog geen activiteiten
Niet mogelijk om de tooltip inhoud te laden