Het is de oplettende kijker al vast wel opgevallen misschien dat de vrijwilligers van de Plaggenhut aardig op weg zijn naar de laatste loodjes. Afgelopen zaterdag werden op de Hoge Veluwe tijdens de Doedag weer plaggen gestoken en die zijn gisteren tijdens de vaste werkmorgen nauwkeurig op het dak geplaatst. Nog best een secuur werkje, dat gedegen gedaan moet worden.

plaggenhut 5

 Het dak werd gaandeweg de morgen steeds verder voorzien van plaggen en het gedeelte aan de 'straatkant' heeft men dicht gekregen. De volgende keer zou het dak zo maar volledig dicht kunnen zijn en dat is toch wel de kers op de taart van de vrijwilligers. Hier hebben ze al die tijd naar toe gewerkt.

Naast het werken met de plaggen werden binnen kieren gedicht. Hout werkt en dus ontstaan er kieren en die worden ook aangepakt. De haard moet nog een klein beetje opgemetseld worden, maar dan is men binnen dan ook wel zo goed als klaar. Buiten heeft men de akker omgespit zodat daar straks winterrogge gezaaid kan gaan worden. Het moet wel zo zijn als dat het vroeger was vinden de mannen. 

plaggenhut 6

Nog even een mooie foto, die wel eens symbool zou kunnen staan voor de vrijwilligers die deze prachtige, maar immense klus bijna hebben geklaard. 

plaggenhut 7