Aan het begin van de vrijdagavond vond het inmiddels vaste onderdeel van het Zomerfeest in Hoenderloo bijlwerpen plaats op het feestterrein aan de Arckelaan. Door helaas wat strubbelingen op en buiten het kermisterrein werd wat later begonnen dan gepland met het 'darten met bijlen'.

In totaal deden maar liefst 48 mannen en vrouwen mee met het werpen van de fraaie wedstrijdbijlen. Het lijkt misschien makkelijk om deze in een houten bord te gooien en zo veel mogelijk punten bijgeschreven te krijgen, maar velen kwamen er achter dat dit toch wel flink tegen valt. Meedoen is belangrijker dan winnen was het motto van heel wat deelnemers en in ieder geval 1 keer de bijl in het bord krijgen was al een doelstelling. Iedereen had 1 oefenworp en daarna drie echte worpen. Uiteraard hielden de mannen die de touwtjes in handen en letten goed op de veiligheid, want een onoplettendheid kan nare gevolgen hebben.

Uiteindelijk bleven een aantal vrouwen en mannen over die het beste gepresteerd hadden en die gingen in een extra ronde uitmaken wie zich de kampioen bij de mannen en de vrouwen mocht noemen. 

Bij de vrouwen was dat Caithlynn Hoop en ze deed echt voor de eerste keer bijlwerpen. Wat een talent!

kermis 2023 bijlwerpen caithlin

Bij de mannen was Martin van den Brink echt de allerbeste en in de finale gooide hij maar liefst 8 van de te behalen 9 punten.

kermis 2023 bijlwerpen martin

Klik op onderstaande foto voor nog wat meer foto's van een heel leuk onderdeel van het Zomerfeest Hoenderloo.

kermis 2023 bijlwerpen 1