Het paasspektakel dat het Hoenderlose Oranje Comitié vandaag, zondag 9 april, gehouden heeft gaat de boeken in als eentje die heel veel mensen groot plezier heeft gebracht. Het was een activiteit voor jong en oud en die kon plaats vinden onder ideale weersamstandigheden. Droog en een weldadig zonnetje.

Nadat de kinderen en ouders zich verzameld hadden bij 't Dorpshuus liep een lange stoet achter de Buntbloasers, het dweilorkest van muziekvereniging VIOS, aan naar het feestterrein bij de brandweerkazerne.

paasspektakel 2023 4

Daar konden de kinderen vervolgens in een eigen leeftijdsvak op zoek gaan naar de eieren die verstopt waren en wat was het een mooi gezicht om die glunderende koppies te zien als ze een ei vonden. Men had er duidelijk plezier in.

paasspektakel 2023 3

Nadat alle eieren gevonden waren was het aan het begin van de avond de beurt aan de 'ouderen' die mee konden doen aan het eieren gooien. Maar liefst 23 koppels deden een gooi naar de verste afstand. Wie gewonnen heeft kan men later lezen in de Nieuwe Plaggensteker.

paasspektakel 2023 5

Men kan nog heel veel foto's bekijken op deze site. Ga naar het album door op onderstaande blokje te klikken.

klik hier voor de fotos