Door omstandigheden heeft er nog niet eerder iets op hoenderloo.nl gestaan over de Doedag, die op zaterdag 15 oktober toch heel wat inwoners van Hoenderloo trok en waarop heel wat broodnodige klussen gedaan zijn om het dorp winterklaar te maken.

's Morgens om 9 uur was er koffie in 't Dorpshuus en daar kon iedereen kiezen uit een flinke lijst van klussen. De organiserende Hoenderloze Zaken Vereniging (H.Z.V.) had gezorgd voor veel materialen en zo kon een groep gaan papier prikken, werd een groenstrook met een bosmaaier eindelijk gemaaid, werd er verder nog gesnoeid met een machine of met de hand, werd er blad geblazen en werd er gepoetst. Het pleintje voor ons dorpsgebouw kreeg in ider geval een flinke opknapbeurt en ziet er inmiddels weer gelikt uit.

doedag oktober 2022

Naast het feit dat er heel nuttig werk wordt verricht door inwoners in hun eigen omgeving zijn de Doedagen ook sociaal gezien heel belangrijke momenten. Er wordt kennis gemaakt met nieuwe inwoners, er wordt flink bijgepraat en men leert elkaar soms nog beter kennen. De afsluitende gezamenlijke lunch, dit jaar aangeboden door schildersbedrijf Herman van Hunen, smaakte erg goed en was een mooie afsluiter van een prima werkmorgen. Of het zo moest zijn was het tijdens het werken droog en tijdens en na de lunch loosden de wolken heel wat van hun inhoud. 

De tweede Doedag van 2002 kan gezien worden als een zeer geslaagde en om nog wat meer te bekijken kan men op onderstaande blokje klikken; men krijgt dan een fotoalbum met wat foto's. 

klik hier voor de fotos

H.Z.V., bedankt voor het organiseren van ook deze Doedag!