Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw erf en uw erf mooier maken met streekeigen bomen en struiken? Wilt u meer vogels en vlinders op uw terrein? Dat kan! Doe mee met het project ‘Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving in het groen’. Dit project is speciaal voor bewoners en ondernemers in het buitengebied van Hoenderloo.

slg logo

Afgelopen jaren zijn in veel Edese dorpskernen actieve groepen bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Ede. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Hoog Baarlo, Hoenderloo en omgeving in het groen’.

Daarvoor wordt er een informatieavond gehouden op maandag 12 september in 't Dorpshuus om 19.30 uur. Daar hoort men hoe men mee kan doen en wat de 'spelregels' zijn. In verband met een beperkt aantal beschikbare plaatsen dient men zich voor deze avond aan te melden. Dat kan door op onderstaande link te klikken naar de website van SLG.

aanmelden

Na inschrijving komt één van de landschapsbeheerders van Ede kosteloos bij u langs. Samen met u maken zij ter plekke een schets om uw erf mooier en biodiverser te maken. Ook ontvangt u handige informatie met tips en inspiratie voor het beheer van u erf.  

Dit project is een initiatief van de Gemeente Ede en SLG. Gelijktijdig aan dit project start ook de gemeente Apeldoorn met een beplantingsproject. Deze informatieavond wordt gecombineerd met het project van Apeldoorn.