Vandaag kan men in het centrum van Hoenderloo weer voldoende beleven; de kraampjes staan rondom de Muziektent (de braderie) en in 't Dorpshuus hangen zo'n 1000 foto's van Hoenderloo zoals dat vroeger was.

Op de braderie liggen de kramen vanaf 15.30 uur weer lekker vol een grote verscheidenheid aan artikelen. Het wordt prima weer en dan kan men alles ook even lekker overzien vanaf het terras van 't Dorpshuus. 

braderie 3 aug 2022

Om 16.00 uur openen de deuren van 't Dorpshuus zich voor de tentoonstelling van werkgroep van Historisch Hoenderloo in Beeld. Ondertussen hebben al velen de vele foto's bekeken en er van genoten. Soms ziet men oude bekenden weer terug en regelmatig heeft de tentoonstelling dan ook iets weg van een reünie. Er wordt genoten van de oude verhalen, de films die er gedraaid worden, de tekeningen van de hand van Wim Nab, het verhaal van de familie Schol en oude Hoenderlose artikelen. En daar komt soms ook iets heel fraais bij, zoals de oude deurbel van het inmiddels al jaren geleden gesloopte huis 1912. Voor de Hoenderloërs is deze plek een begrip. Voormalige bewoners, de heer en mevrouw Reezigt, hadden de deurbel altijd bewaard en hebben deze afgelopen zondag aan HHiB geschonken. Deze werd uiteraard meteen opgehangen en ten toon gespreid.

HHIB bel 1912

Kortom: het is zeer de moeite waard om vanmiddag een bezoekje te plannen aan het Centrum van Hoenderloo, tegenover IJs van Co.