De Muziektent in het Muziekbos in het centrum van Hoenderloo is aan een opknapbeurt toe en gisteren werd de eerste inspectie gedaan door Herman van Hunen. Zowel het Muziekbos als de Muziektent zijn eigendom van muziekvereniging VIOS en als trouw lid van dé Muziek gaat deze schilder met zijn bedrijf het schilderen van de Hoenderlose muziekkoepel voor een groot deel sponsoren. Gisteren werd pijnlijk duidelijk hoe zeer het gebouw toe is aan een opknapbeurt. Er is meer nodig dan alleen een flinke lik verf, er zal ook hout vervangen moeten worden. De komende tijd zal er regelmatig aan het pronkstuk van VIOS uit 1925 gewerkt gaan worden.

muziektent opknappen 2018 1

De laatste keer dat de Muziektent een opknapbeurt kreeg was in 2007. De kap was aan vervanging toe en werd in zijn geheel vernieuwd. Daar is op dit moment dan ook niets mis mee. Het gaat nu om de staanders, waarvan er in ieder geval één aardig verrot is. De grote aanpak in 2007 was in zijn geheel verricht door vrijwilligers van VIOS, een vereniging waar de leden voor de volle 100% voor gaan en soms nog wel meer. 

Klik op de link hieronder om de verbouwing in 2007, die in februari van dat jaar begon, te bekijken. 

klik hier voor de fotos

Na de verbouwing in 2007 vond op 19 juni van dat jaar een feestelijke heropening plaats. Binnenkort ook foto's daarvan op deze site.