De dauwtraptocht van Hoenderloo die vandaag gehouden is gaat de boeken in als een zeer geslaagde. Met bijna 100 deelnemers hebben heel wat dorpelingen een mooie tocht gefietst.

De start was zoals gebruikelijk bij 't Dorpshuus en van daaruit ging men de Krimweg helemaal af tot voorbij de recreatiebedrijven. De mannen van de oud brandweer hadden een prachtige tocht bedacht en ondanks dat het bijna niet mogelijk is, was er toch voor enkelen (en misschien wel velen) een stukje van de route dat men nog nooit gereden had. Over het Apeldoorns kanaal en dan een stuk daarlangs rijdend kwam men bij de koffiestop na ongeveer 14 km.

dauwtraptocht 2

Vervolgens ging het verder via prachtige fietspaden en uiteindelijk werd het Kanaal weer overgestoken om langs de Loenense waterval langzaamaan richting Hoenderloo te fietsen. Eindpunt was waar het ook begonnen was en toen had men er zo'n 38 km op zitten. In het Muziekbos konden de kinderen nog spuiten met een echte brandslang en kon men een brandweerauto goed van binnen en buiten bekijken. Uiteraard was er ook iets te nuttigen, waaronder het traditionele broodje worst. 

Natuurlijk werkten de weerstomstandigheden volop mee en dat geluk moet je nu eenmaal hebben, maar de tocht van 2022 zat heel goed in elkaar. Een prima route, de organisatie was heel goed en de sfeer bij de deelnemers zat er heel goed in. Het was een mooie dauwtraptocht voor jong en oud.

dauwtraptocht 2002 1

De deelnemers bedanken de organisatie, brandweer en oud brandweer van Hoenderloo, voor de mooie dorpsdauwtraptocht. Klik op het logo hieronder voor meer foto's.

brandweer hoenderloo