Het was erg druk gisteren bij de Hoenderlose 4 mei dodenherdenking bij het monument bij de Heldringkerk. Gelukkig kon men er weer fysiek bij aanwezig zijn.

Het wordt iedere keer weer door de aanwezigen als een zeer mooie en waardige plek gevonden om de gevallenen te herdenken op deze dag. Nabij de schitterende witte kerk op de bult, bij het Hoenderlose monument en met het frisse groene loof aan de bomen.

4 mei 2022 1

Voordat de 2 minuten stilte in acht genomen werden speelde muziekvereniging VIOS heel mooi en waardig enkele koralen. Een schitterende ambiance voor de muzikanten en dat heeft er vast ook mede voor gezorgd dat ze heel goed speelden.

4 mei 2022 3

Dat deed Hans Berkhof ook toen hij voor aanvang van de stilte de taptoe speelde. Tijdens de 2 minuten was het enige wat te horen was het gefluit van de vogels en op dat moment had iedereen zijn of haar eigen gedachten. Een mooi moment voor velen. De stilte werd doorbroken door het Wilhelmus, dat door velen luidkeels werd mee gezongen. Vervolgens werden er twee kransen gelegd, te weten door 2 in Hoenderloo wonende militairen en twee andere dorpsbewoners.

4 mei 2022 2

Afsluitend mochten de aanwezigen langs het monument lopen en een bloem leggen bij het monument. Iedereen ook weer met de eigen gedachten. Zo kon de herdenking op 4 mei in Hoenderloo voor jong en oud een moment worden om te koesteren en over na te denken.

4 mei 2022 4

Er zijn nog meer foto gemaakt en die kan men bekijken door op inderstaade blokje te klikken.

klik hier voor de fotos

De hele herdenking is ook gefilmd. Die kan men bekijken door op onderstaande filmbutton te klikken. 

filmbutton