Het paasspektakel dat OCH gisteren heeft neergezet achter de brandweerkazerne was het eerste dorpsfeest na de lockdowns en Hoenderloo had zin in een feestje. Het was een groot succes.

De weersomstandigheden werkten gelukkig prima mee en zo kon jong en oud zich vermaken bij de seizoensopening van het Oranje Comité. Het begon met een lampionoptocht waarbij de kinderen een rondje liepen, voorafgegaan door de paashaas.

paasspektakel 2022 0

Bij terugkeer konden de kinderen naar eieren gaan zoeken, verdeeld over een aantal leeftijdsgroepen. Er lagen heel wat witte eieren en het was al leuk om er zo eentje te vinden, maar wie een gekleurd ei vond had helemaal geluk. Die kregen later een smakelijke prijs. Voor veel kinderen was het de eerste kenninsmaking met het eieren zoeken.

paasspektakel 2022 1

Daarna was het de beurt aan de wat ouderen, al deden heel leuk ook een aantal kinderen mee, die eieren gingen gooien. In totaal deden 14 koppels mee en het leverde regelmatig hilarische momenten op.

paasspektakel 2022 2

Tussendoor en na afloop kon nog genoten van een lekker drankje en zo kon het een geweldige leuke en sfeervolle avond worden. Voor ook heel wat nieuwere inwoners misschien wel de eerste keer dat ze een dorpsfeestje konden vieren. Er volgen er nog meer hoor.

Het eieren gooien werd gewonnen door het onderstaande koppel die het ei heel wisten over te gooien met een afstand van ongeveer 33 meter. Knap hoor!

paasspektakel 2022 3

Er zijn nog meer foto's gemaakt en die kan men bekijken door op de onderstaande button te klikken.

klik hier voor de fotos