Wekelijks wordt aan Hoenderloo's Belang gevraagd hoe het verkeer in het weekend was. Iedere keer geven we vanuit het dorp aan dat het extreem druk was, dat veel bewoners klagen en dat daar een eenvoudige voor is: sluit de Brouwersweg af en leidt het sluipverkeer om het dorp heen, in plaats van er dwars doorheen.

Ook deze week bleek dat in het overleg tussen Rijkswaterstaat, provincie en gemeente is besloten om nog steeds de Brouwersweg en de Krimweg als sluiproute te accepteren, maar dat men nog steeds niet wil dat het sluipverkeer richting Arnhem gaat. Daarom komt er een hek ter hoogte van de Paalbergweg, die dat verkeer tegen zou moeten houden (m.u.v. Bestemmingsplan-en fietsverkeer). Uit het bericht van Rijkswaterstaat blijft het volgende:


"Als extra maatregelen zijn toegevoegd:

-       Eenrichtingsverkeer op de Delenseweg vanaf de Paalbergweg met uitzondering van bestemmings- en fietsverkeer. Dit betekent dat het niet mogelijk is om vanuit Hoenderloo naar Delen/Schaarsbergen te rijden, wel andersom. Dit wordt gedaan om de sluiproute door Hoenderloo via de lokale omleidingsroute Brouwersweg en Delenseweg op te heffen.

-       Langs de N304 worden borden geplaatst om het verkeer te ontmoedigen om door Hoenderloo te rijden, maar door te rijden naar Otterlo."

Hoenderloo's Belang heeft er geen vertrouwen in. Inmiddels heeft de pers dit onderwerp opgepakt, zaterdag komt zelfs de TV even kijken.

Dorpsraad Hoenderloo logo fc klein