Dat is echt heel lang geleden dat er iets op de site van Hoenderloo heeft gestaan over de vorderingen van de Plaggenhut, die door vrijwilligers gebouwd wordt op praktisch dezelfde plek als de allereerste plaggenhut van het dorp ooit. De afgelopen maanden hebben de werkzaamheden stil gelegen en dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat deze schitterende nieuwe aanwinst voor Hoenderloo, op het leggen van de plaggen na, zo goed al klaar is. Helemaal af is het gebouw, dat één van de blikvangers is van het Hoenderlose klompenpad Het Plaggenstekerpad is, nog niet, maar het meeste werk is al wel gedaan. Nu zal het vooral gaan om de finishing touch en het leggen van de plaggen. Nog een niet te onderschatten zware klus, maar de tijd van het jaar is er voor. Om deze plaggen te kunnen gaan leggen zijn gisteren voorbereidingen getroffen.

plaggenhut

Er is op het dak een beschermende laag aangebracht en daaroverheen is op dit moment op een deel van het dak gaas gelegd. Daar moeten de plaggen straks aan bevestigd gaan worden zodat ze goed of beter blijven liggen. Uiteraard zal het hele dak voorzien worden van gaas, maar omdat het voor de mannen die deze hut bouwen de eerste keer is dat ze een dergelijk project aanpakken kost iedere stap wel even wat tijd. Helemaal niet erg, het resultaat is verbluffend. De Plaggenhut heeft afgelopen maanden al veel bekijks getrokken van wandelaars van het Plaggenstekerspad of toevallige passanten. Die zagen ook de moestuin (zoals het vroeger ook was) naast de hut, die het heel goed gedaan heeft.

plaggenhut 2

Heel benieuwd wanneer de plaggen daadwerkelijk gestoken  en gelegd gaan worden. En hoe hij er dan uit gaat zien, de Hoenderlose plaggenhut.