Recentelijk is een babbeltruc van een onbekende man bij een oudere inwoonster van Hoenderloo mislukt door kordaat optreden van de buurvrouw. De dames willen niet met naam en toenaam genoemd worden.

Voordat de mevrouw het door had stond de man, die aangebeld had en de smoes gebruikte dat hij een afspraak had met de mevrouw om het te hebben over een brief die ze had gekregen, al in de gang en had de voordeur dicht geduwd. De buurvrouw, ook op leeftijd, vertrouwde het niet en ging achterom bij de buurvrouw. De man stond toen al in de huiskamer en had het over een brief van de bank dat er een nieuwe pas zou komen. De vrouw in kwestie gaf toen aan dat ze niets in huis heeft en dat de familie de bankzaken allemaal regelt. Toen beide dames ook aangaven absoluut geen brief te hebben ontvangen werd het de man wellicht te heet onder de voeten en gaf aan even te gaan overleggen met zijn meerdere. Nadat de man de deur uit was  kwam het besef bij de buurvrouwen dat het toch wel even spannend was. 

Dorpsagente Petra werd gebeld en ze was snel gekomen om met de bruurvrouwen te praten. Ze vond het geweldig dat er door de buren zo goed op elkaar gelet wordt. En dat er in dit geval gelukkig erger is voorkomen. De indringers zijn zo handig en voor je het weet staan ze binnen. 

De boodschap is dan ook heel alert te zijn, niet zo maar iemand binnen te laten en goed op elkaar de letten. 

babbeltruc