Vannacht heeft de dorpskerstboom van 2021 bij 't Dorpshuus voor de eerste keer gebrand en wat een mooi gezicht is dat meteen weer. 

Afgelopen zaterdag heeft Hans Essenstam met zijn medewerkers de kerstboom al geplaatst op de vaste plek en dat was nogal een uitdaging. Normaal gesproken al een klus, maar nu de Krimweg deels open ligt was het wel even een dingetje om met de 12 a 13 meter lange boom bij 't Dorpshuus te komen. Maar het is dus gelukt en gisteren hebben leden van de Hoenderlose Zaken Vereniging (HZV) de lampjes in de boom gehangen. Dat kan alleen dankzij de handen van verschillende Hoenderlose ondernemers, maar ook door het beschikbaar stellen van mens en materiaal.

kerstboom plaatsen 2021 1

Dros schoonmaakdiensten komt steevast met een hoogwerker en een medewerker om de lange strengen met lampjes in de boom te hangen en vast te maken. Gisteren moest er zelfs een tweede hoogwerker bij komen omdat men door de wegwerkzaamheden niet op de Krimweg kon staan. Er was een grotere hoogwerker nodig en daarna was de klus snel geklaard.

kerstboom plaatsen 2021 2

HZV, bedankt voor de prachtige boom die in de donkere decembermaand weer wat extra licht brengt.