Vandaag, 28 oktober 2021, heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede de omgevingsvergunning verleend aan Projectvennootschap Deelen B.V. voor de vestiging van arbeidsmigranten en asielzoekers op de Kop van Deelen. Daarmee gaat ook de bezwaarperiode van 6 weken in.

Vorige week is de bestuursovereenkomst met COA getekend met afspraken over de vestiging van asielzoekers en inmiddels is ook de overeenkomst met de Projectvennootschap Deelen B.V. getekend, waarin afspraken staan over de toekomst van het terrein. De overeenkomsten zijn openbaar vanaf het moment dat ze aan de gemeenteraad zijn gestuurd. Dat is naar verwachting begin november. 

Alle stukken zijn digitaal op te vragen. Men kan contact met de gemeente Ede hierover opnemen via projectleider Maarten Verboven via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verder vindt men ook informatie op www.ede.nl/kopvandeelen.

De planning ziet er nu als volgt uit:

  • Men kan een bezwaarschrift indienen ten aanzien van de verleende omgevingsvergunning tot uiterlijk 9 december 2021, 23.59 uur. Dit kan schriftelijk of via de gemeentelijke website (middels Digi-D). Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift (en een link naar het digitale portaal voor het indienen hiervan) vindt men op https://www.ede.nl/bestuur-en-organisatie/bezwaarschrift-indienen
  • In verband met de monumentale status van de gebouwen treedt de vergunning 6 weken na afgifte in werking.
  • Na de bezwaarperiode start er een beperkte herinrichting van de gebouwen. Enkele maanden daarna komen de bewoners.

 Hoe verder?

Voorafgaand aan de vestiging van de eerste asielzoekers een informatiemarkt georganiseerd worden, waar belangstellenden informatie kunnen halen over verschillende onderwerpen.

gemeente ede logo