De verzamelingen die gisteren in museum de kleine Arcke getoond werden trokken lekker veel belangstellenden. Het resultaat van vele jaren speuren en mooi gerangschikt bijeen brengen.

Wim van Mourik was er met vele mappen vol met prachtige oude ansichtkaarten die te maken hadden met Hoenderloo, het Jongenshuis, de Woeste Hoeve e.d. Deze alleen doorbladeren kon menigeen uren bezig houden. Gerda Vink verzamelt o.a. krantenknipsels die te maken hebben met Hoenderloo en in de plakboeken was te zien dat ze al geruime tijd terug gaat. Alles wat over het dorp geschreven is en gaat worden probeert ze te bewaren. De derde persoon die aanwezig was met een verzameling was Jans Hols. Ze spaart mooie oude bankbiljetten van over de hele wereld. De één nog mooier dan de ander.

dag verzamelaar 2021 1

Tussen 11.00 en 16.00 uur was er doorlopend belangstelling voor de verzamelingen van de Hoenderloërs. Het liep lekker door zoals ze zelf aangaven. In ieder geval was het geweldig dat er eindelijk weer eens iets kon plaats hebben in het knusse museum en er staan zeker nog meer activiteiten op de rol.

dag verzamelaar 2021 2