Afgelopen weekend hebben duizenden mensen op Het Nationale Park De Hoge Veluwe genoten van actief bezig zijn en de prachtige natuur. Op zaterdag mocht iedereen die op Park was gratis mee doen aan de Hoge veluwe Wandeldag. Na inschrijving in het centrumgebied kon men kiezen uit verschillende afstanden en in werkelijke fenomenale weersomstandigheden kon men genieten van de schitterende omgeving, de organisatie en de stappentellers maakten overuren.

wandeldag hoge veluwe

Start en finish waren in het centrumgebied, waar het dan zaterdag ook mega druk was. Iedereen die uiteindelijk de eindstreep had gehaald en de medaille kon omhangen was zeer positief over deze geweldige wandeldag.

 

Zondag was het Park voor een groot deel het terrein voor de hardlopers. Met leuke borden met mededelingen daarop werd iedereen hierop geattendeerd, zodat men er ook rekening kon houden.

hoge veluweloop 2

Epicentrum van de Hoge Veluwe Loop was het grote grasveld bij Jachtslot Hubertus.

hoge veluweloop

Men had ook hier de keuze uit verschillende afstanden en zo kon iedereen zijn of haar eigen ultieme prestatie neerzetten. Voor de één is 5 km hardlopen een even grote prestatie als voor de ander de trail van 28 km. Het weer werkte ook op deze dag perfect mee. Het was een paar graadjes minder warm dan op de zaterdag, maar bij hardlopen is dat wel zo prettig. De hardlopers hadden het bijzonder naar hun zin en voor de supporters was er ook voldoende te doen op het evenemententerrein. Zo kon de Hoge Veluwe Loop, waarvoor mensen uit het gehele land naar de Hoge Veluwe waren gekomen, worden tot een geweldig dagje uit voor het hele gezin. Er kan echt gesteld worden: "het waren twee mooie dagen".