Het plan om het centrumgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan te pakken gaat verder zijn beslag krijgen. Het nieuwe Parkrestaurant staat inmiddels al weer geruime tijd en nu is het tijd om het Marchantplein verder te her-ontwikkelen.

Als het allemaal volgens plan gaat gaat het plein de komende maand op zijn kop en gaat de volgende fase van de herontwikkeling van start. In de voorbereidingen daarop is het oude toiletgebouw recent gesloopt. Er is toiletgelegenheid aan de zijkant van het Museonder en men kan uiteraard in het Parkrestaurant naar het toilet. Het oude gebouw voldeed niet meer en is vakkundig gesloopt door medewerkers van loon- en grondverzetbedrijf Essenstam. Het gebouw, waar hele volkstammen hun behoefte hebben gedaan in de jaren dat de deuren open stonden, werd gesloopt met de kraan en alle bouwonderdelen werden gescheiden afgevoerd.

centrumplan hoge veluwe 2021 1

Na afloop van de sloopwerkzaamheden was er niets anders over dan een kale ruimte. Die zal straks vast en zeker goed passen in het nieuwe centrum.

centrumplan hoge veluwe 2021 2