Gisteren is de tijdelijke dorpskerstboom uit het bos gehaald door de mensen van Essenstam Loon- en Grondverzetbedrijf en op de gebruikelijke plek bij 't Dorpshuus geplaatst in opdracht van de Hoenderlose Zakenvereniging (HZV). Vandaag zijn de lampjes er in gehangen door leden van de ondernemersvereniging.

Normaal gesproken worden de lampjes pas officieel aangedaan nadat Sinterklaas weer terug is naar Spanje, maar dit jaar is toch alles anders. Om het in Hoenderloo al eerder een beetje op te vrolijken zullen de lampjes nu al blijven branden. Als lichtend baken in donkere tijden. Het was vanochtend knap fris toen de mannen de lampjes in de booom gingen hangen.

kerstbomen plaatsen 2020 1

Dankzij de hoogwerker van Dros Schoonmaakdiensten werd de klus gelukkig een stuk makkelijker en konden de lampjes een mooie plek in de boom krijgen. Net als vorig jaar energiezuinige led-lampjes. Toch ieder jaar weer een mooi gezicht als de dorpskerstboom er weer staat.

Vervolgens heeft HZV ook nog vier kleinere kerstbomen, met verlichting, geplaatst bij de seniorenwoningen aan de Krimweg en bij Veldheim. Ook om de oproep van HZV aan de Hoenderlose bevolking te ondersteunen om van Hoenderloo een prachtig kerstdorp te maken en de tuinen/huizen in de kerstsfeer te versieren. Nog meer vrolijkheid en daar kan men nu niet genoeg krijgen. Daarbij is het toch een prachtig plaatje .... de kerstboom bijvoorbeeld bij de Heldringput.

kerstbomen plaatsen 2020 2

HZV, bedankt!