Net als vorig jaar deelt de gemeente Apeldoorn ook dit jaar weer 200 boompjes uit voor in Apeldoornse tuinen. Dit doen zij met de actie Boompje Erbij.

Zo wordt naast de openbare ruimte ook de Apeldoornse tuin een stukje groener, want wat is er mooier dan wat tegels eruit halen en een boompje in de plaats te planten?

Vanaf dinsdag 10 november 12:00 uur kunnen alle Apeldoorners zich aanmelden voor een boompje. Dit kan via de website www.apeldoorn.nl/boompje-erbij. De inschrijving sluit op donderdag 12 november om 23.59 uur. Bij het inschrijven kan men kiezen uit een lijst van 10 boomsoorten (o.a. Zuilbeuk, Sierappel en Lijsterbes).

De inschrijving is dus drie dagen open en sluit niet bij 200 inschrijvingen, in tegenstelling tot vorig jaar. 

Naast het boompje krijgt men ook een boompaal en een zak tuinaarde van IVN Apeldoorn. Zo wordt ervoor gezorgd dat het boompje een goede start krijgt. Daarnaast geeft men ook nog bij een aantal boompjes nestkastjes mee, die in de buurt van de boom opgehangen kunnen worden. Dan genieten niet alleen mensen, maar ook dieren van de nieuwe bomen. 

Na de inschrijving wordt door loting bepaald in welke tuinen de boompjes belanden. De uitslag van de loting wordt op woensdag 18 november (nationale boomfeestdag) bekendgemaakt.  Iedereen die zich ingeschreven heeft krijgt dan een mail. 

Op zaterdag 28 november, zaterdag 5 december en zaterdag 12 december worden de boompjes rondgebracht, afhankelijk van in welk stadsdeel/dorp men woont. 

Voor meer informatie en/of om u in te schrijven vanaf 10 november 12.00 uur, klik op onderstaande button van de gemeente Apeldoorn. 

apeldoorn button