Wat er met het immense terrein van het voormalige Jongenshuis in Hoenderloo gaat gebeuren nu Pluryn het te koop heeft gezet leeft enorm in Hoenderloo. De gemeenteraad wil erover met de bevolking in gesprek.

Daarvoor heeft men een bijeenkomst gepland op dinsdag 15 september van 19.00 tot 21.00 uur in t Dorpshuus. Door de corona-maatregelen kunnen er 60 mensen komen op deze bijeenkomst en men moest zich er voor opgeven. Aangezien het maximale aantal in mum van tijd was bereikt en er nog velen toch ook wilden gaan werd besloten op 30 september nog een avond te beleggen. Ook deze is inmiddels helemaal volgeboekt. 

Pluryn heeft besloten de jeugdzorg van de Hoenderloo Groep te stoppen en inmiddels zijn alle jongeren naar hun eigen zeggen elders geplaatst. De gebouwen staan te koop en de groepsgebouwen zijn verhuurd via Camelot. De grote vraag is natuurlijk wat er in de toekomst met het terrein en de gebouwen gaat gebeuren. Dat ligt aan de nieuwe eigenaar, maar de gemeente kan wel een kader meegeven waar de nieuwe eigenaar rekening mee moet houden. Een aanzet daarvoor staat in een ruimtelijk kader. Klik hier om deze te bekijken.

De gemeenteraad heeft op 18 juni over dit ruimtelijk kader gesproken en nu wil men met de bevolking in gesprek hierover. De input wordt, zo beloofd men, gebruikt om dit ruimtelijk kader verder aan te scherpen. 

Uiteraard dienen de mensen die op één van de bijeenkomsten komen zich aan de coronaregels houden.