Gisteravond was de aftrap van het Speldermarkweg Jeu de Boules toernooi op de twee fraaie banen achter de dierenartsenpaktijk in Hoenderloo. Gezelligheid met een vleugje fanatisme.

Het deel van de Speldermarkweg tussen de Krimweg en de Paalbergweg staat bekend als een heel gezellige straat, waarvan de bewoners regelmatig samen leuke activiteiten organiseren. Normaal gesproken gaat men in de zomermaanden op woensdagavond naar het Hoenderlose Muziekbos om de braderie steeds passend af te sluiten. Aangezien er door de corona geen braderie plaats vindt heef men in de straat een jeu de boules toernooi bedacht, aan het einde van de straat. Al eerder had men de banen opgeknapt en gisteren vond de eerste speelavond plaats. Uiteraard rekening houdend met de corona-regels.

jeu de boules 2020 1

Na uitleg van de spelregels waren er zeer lichte aanloopprobleempjes, maar toen alles duidelijk was werd er door de deelnemers lekker gespeeld. De gezelligheid was het allergrootste doel en dat werd ruimschoots behaald. Een stukje fanatisme was enkelen echter ook niet vreemd, maar dat maakt het alleen maar mooier.

jeu de boules 2020 2

De ballen werden veelvuldig gegooid en menig puntje werd bij elkaar gesprokkeld. Soms was het wel even flink kijken wie nu dichter bij kleine balletje had gegooid.

jeu de boules 2020 3

Het werd een zeer gezellige avond met allemaal buurtjes en gelukkig komen er nog een paar speelavonden. 

Er was één redelijke tegenvaller: helaas konden ze eerst hondenpoep ruimen op en rond de banen. Men verzoekt dan ook aan hondenbezitters die hun hond daar (en in de rest van Hoenderloo) laten poepen om dit even op te ruimen. Ze bedanken hartelijk voor de medewerking.