Gisteravond kwamen de leden van de Hoenderlose Toneel Club (HTC) voor de eerste keer sinds lange tijd weer bijeen in 't Dorpshuus tijdens een repetitieavond. Het werd een bijzondere avond.

Het werd de avond van Janny Busser en Gisela van Buren. De jubilarissen worden altijd gehuldigd na de opvoering in maart, maar deze kon toen niet doorgaan door de corona-crisis. Daarom werden deze trouwe leden gisteravond flink in het zonnetje gezet in het bijzijn van de andere Hoenderlose toneelspelers. Janny was zeer verrast en geëmotioneerd toen bleek dat dochter Erika met haar man ook aanwezig waren om de huldiging mee te maken. Het was dan ook niet niks, want Janny is al maar liefst 60 jaar lid van HTC en ze werd gisteren benoemd tot ere-lid van haar vereniging. Het deed haar heel veel.

janny busser 60 jaar HTC

Gisela van Buren is ondertussen wel gewend dat als Janny gehuldigd wordt zij ook aan de beurt is. Zij is ook al maar liefst 35 jaar lid van HTC en staat ook bekend als een trouw en bevlogen speelster. 

Gisela van Buren 35 jaar HTC

Beide jubilarissen kregen een fraaie bos bloemen en een mooie herinnering aan deze mijlpaal. En verder genoten zij en de anderen ervan dat ze als vereniging weer bijeen konden komen en het lief en leed persoonlijk konden delen.