Vanmorgen hebben personeel, ouders en vakbonden hun grote ongenoegen (zacht uitgedrukt) uitgesproken tijdens een bijeenkomst in het Hoenderlose Muziekbos over Pluryn. Algemene noemers: immense teleurstelling en vooral woede!

Men is helemaal klaar met Pluryn. Nog steeds is er geen sociaal plan voor de docenten van het Hoenderloo College, terwijl voor lang niet alle uitstromende jongeren een passende vervolgplek op een andere school is gevonden. En dan gaat het toch al gauw om rond de honderd jongeren waarvoor nog geen zicht is op een nieuwe schoolplek. Voor een heleboel is zelfs nog geen plek bekend waar ze over een week of zes zouden moeten gaan wonen. Dan kunnen ze dus ook niet ingeschreven worden op een nieuwe school. Als een school de jongeren met de specifieke problemen al accepteren.

Vanmorgen namen wanhopige ouders het woord, evenals medewerkers van het internaat, vakbonden en politici. Het overgrote deel met mondkapjes voor en op de juiste afstand van elkaar. Iedereen was het er over eens dat het niet kan zoals Pluryn omgaat met hun jongeren en personeel. De actiebereidheid is groot om het Hoenderloo College langer open te houden voor de jongeren en de medewerkers. Alle sprekers, waaronder ook Tweede Kamerleden, gaven aan het er niet bij te laten zitten en de verantwoordelijken voor deze wantoestand flink aan de jas te gaan trekken. Ook in Den Haag. 

protest DHG Hoenderloo