Gisteren hebben de Hoenderlose Zaken Vereniging en de Dorpsraad van Hoenderloo drie wethouders ontvangen en rondgeleid langs een aantal speerpunten van het dorp. Het was lekker weer en dus op de fiets door het dorp.

 De wethouders Jeroen Joon, Wim Willems en Detlev Cziesso hadden aangegeven over een aantal onderwerpen graag geinformeerd te willen worden. Gelukkig konden zij en stadsdeelmanager voor de dorpen Steven Gerritsen weer ontvangen worden in 't Dorpshuus, met in acht neming uiteraard van de corona maatregelen.

bezoek wethouders juni 2020 1

Nadat de bezoekers meer te horen hadden gekregen over Het Nieuwe Initiatief (HNI) ging men op de fiets naar het beoogde stuk grond waar de jongeren van het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) zo graag huizen willen gaan bouwen. Men kreeg meer informatie over vooral waar de15 Hoenderlose  jongeren, die nu al 4 jaar bezig zijn, tegenaan lopen bij de realisering van deze voor het dorp zo immens belangrijke betaalbare woningen voor de eigen jongeren. 

Vervolgens werd gefietst langs de succesvolle school IKC Hei & Bos en langs museum de kleine Arcke richting de Hoenderloo Groep. Daar hebben medewerkers van het internaat de groep toegesproken en uiteraard hun grote zorgen aangegeven.

bezoek wethouders juni 2020 5

Aan het eind werd tijdens het uiteraard nuttigen van een lekker ijsje van Co bij de muziektent het centrumplan voor Hoenderloo kort belicht.

bezoek wethouders juni 2020 6

Natuurlijk werd de hele rit goed rekening gehouden met de corona-regels, hoe lastig dat soms ook is. Deze middag werd al heel nuttig ervaren door iedereen en de betreffende wethouders weten weer iets meer over wat in Hoenderloo zoal speelt.