Gisteren, vrijdag 5 juni, hebben leerlingen van IKC Hei & Bos samen met hun leerkracht meester Niels geholpen om het Hoenderlose oorlogsmonument bij de Heldringkerk te voorzien van nieuwe plantjes. Het ziet er voorlopig weer prima uit, klaar voor de zomer.

Onder uiteraard de bezielende leiding van Jan Pasveer kregen de bijna 200 begonia's een fraai plekje in de 'stralen' van het monument en de plantenbakken bij de 'put'. Het was even afwachten op een goed moment om de planten te poten door de soms flinke regen. De meester en de kinderen hadden het echter prima gepland; net na een bui en uiteindelijk konden ze in droog weer aan het werk. Na afloop kregen de plantjes voldoende hemelwater.

IKC plantjes monument 2020

De begonia's zijn gesponsored door de vereniging Hoenderloo's Belang en geleverd door Danny's Bloem & Zo. De vorige plantjes, betaald door de Hoenderlose Zaken Vereniging en geleverd door Spar Mulder, waren aan vervanging toe geweest, na het momument tijdens dodenherdenking op 4 mei iets extra's gegeven te hebben.