Door het corona-virus is er een run op beschermende materialen als mondkapjes. Bij de Hoenderlose huisartsenpraktijk van Martin Dieleman heeft men er nog genoeg, maar voor hoe lang nog?

De huisarts vraagt aan inwoners van Hoenderloo en anderen die dit lezen of men hem kan helpen. "Mocht u over mondkapjes beschikken, die u niet nodig hebt of gebruikt, zouden wij deze graag op de praktijk ontvangen om onze voorraad aan te vullen. Uiteraard willen ze er een vergoeding voor geven. Ook zaken als wegwerp overalls of andere beschermende artikelen zijn van harte welkom. Beter mee verlegen dan om verlegen."

Het is niet alleen een probleem in Hoenderloo, maar een landelijke:

"Tekorten aan ontsmettingsmiddelen, mondkapjes en andere materialen belasten de zorg op veel plaatsen. Ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in het hele land zien hun voorraden slinken, terwijl de spullen hard nodig zijn. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) waarschuwt dat de eerstelijnszorg in gevaar kan komen."

Huisartsen in regio Apeldoorn zijn al over gegaan op crisiszorg en zo is er in elke wijk/gebied 1 'coronapraktijk' aangewezen die zich bezig houdt met luchtwegklachten die op het corona-virus zouden kunnen wijzen. Dit ook om het gebruik van bijv. mondkapjes zoveel mogelijk te beperken.

Kunt u huisarts Dieleman van dienst zijn, neem contact met hem op: 055 - 3781280

Kijk ook regelmatig op de facebookpagina van huisartsenpraktijk Dieleman om op de hoogte te blijven van de meest recente informatie. Klik hier om naar deze facebookpagina te gaan. 

dieleman huisstijl kleur