Het bericht dat de Hoenderloo Groep gaat sluiten is keihard aangekomen en de klap dreunt nog steeds door. Zich neerleggen bij dit besluit is bij velen ondenkbaar en de bereidheid om voor behoud te knokken is zeker volop aanwezig. Vrijdag is er een actiedag van het personeel en de inwoners van Hoenderloo kunnen dan hun steun betuigen.

Vorige week donderdag zijn al ruim 4000 handtekeningen aan burgemeester Heerts van Apeldoorn aangeboden voor behoud van het Hoenderloo-terrein voor de jeugdzorg.

aanbieden petitie jongenshuis 2020 2

Komende vrijdag gaat een afvaardiging van medewerkers van het internaat naar Den Haag en het actiecomité heeft daar dan een gesprek met minister de Jonge. Voordat de bus rond 13.00 uur vertrekt komen medewerkers en hopelijk veel dorpelingen bijeen in 't Dorpshuus om steun te betuigen voor het behoud van de Jeugdzorg in Hoenderloo. Verzamelen is  om 10.00 uur en vervolgens zullen verschillende mensen gaan spreken. Het actiecomité hoopt op ook veel inwoners van Hoenderloo, aangezien de sluiting ook voor hun dorp een zeer grote impact zal hebben. Hoenderloo, laat je horen ........