Het is weer hot. Moestuinieren, eten van de seizoenen en lokaal produceren. Als het half oktober is, weten hobby-tuinders dat ze van de rest van het jaar weinig groei meer hoeven te verwachten. De oogst uit eigen tuin is zo goed als binnen en verwerkt  tot sap, zoetzuur, gelei, jam, moes, honing, wijn of chutney. Vaak een zeer beperkt assortiment. Een beperkt aantal potjes op een kelderplank.

Om elkaar te laten zien wat we produceren, elkaar te stimuleren en gewoon voor het plezier organiseert Het Nieuwe Initiatief voor hobbyisten op zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 14.00 een ruilbeurs bij Imkerij BijDaan in Hoenderloo.

Wat is het idee? U neemt uw zelfgemaakte ruilwaar mee, stalt deze op een aandachttrekkende en oogstrelende manier uit en bekijkt waartegen u het zou willen ruilen. U kunt uiteraard ook iets laten proeven en beoordelen door uw dorpsgenoten. Uiteraard zijn ook stekjes, zaden en knollen uit eigen tuin welkom. Mochten de weergoden ons in de steek laten dan is er ook binnen genoeg ruimte om uw ruilwaar uit te stallen. En wie weet gaat u met een ander idee hoe Hoenderloo smaakt naar huis en met het idee dat deze ruilbeurs smaakt naar meer.

Locatie: BijDaan, Delenseweg  2/a Hoenderloo

Vragen? Bel met Jan Daemen:  06-10814723 of Hanneke van Kan: 06-29093045

Logo Het Nieuwe Initiatief.jpeg