Er was vanmiddag hoog bezoek op de Hoenderlose school IKC Hei & Bos. Uit Nederland met vertegenwoordigers van de Rabobank en Achmea, maar ook helemaal vanuit India. En die laatste delegatie had een heel grote verrassing voor de kinderen en de leerkrachten.

 Het bezoek had van alles te maken met de pilot die vorig jaar op de school op het gebied van techniek en leren programmeren is gestart. Dankzij de steun van Tata Consultancy Services. Een Indiase multinationale IT-dienstverlener en adviesbureau met hoofdkantoor in Mumbai, Maharashtra, India. Het is een dochteronderneming van Tata Group en is actief op 149 locaties in 46 landen en heeft duizenden medewerkers. Zij ondersteunen graag projecten op scholen in verschillende landen om kinderen te leren omgaan met techniek in elk leeftijdscategorie. Is het in een aantal Skandinavische landen al een tijdje gaande, in Nederland is Hei & Bos de eerste school die gesteund is met materialen en adviezen. 

hei en bos beebots 2

De leerlingen lieten aan de volwassenen zien wat ze allemaal al geleerd hadden in de tijd dat deze technische leermiddelen als bee bots op school aanwezig zijn. Dat ze er al geweldig mee om kunnen gaan werd duidelijk en daarvan konden de ontwikkelaars ook weer veel leren. Bijvoorbeeld dat de kinderen veel sneller leren en meer durven te experimenteren dan volwassenen. Naast een heel nuttige middag was het ook bijzonder gezellig en leuk. Directrice Kim Meerema-Scheurs kreeg net als haar collega's en de kinderen nog een heel grote verrassing toen de grote man van Tata Consultancy Services een heel mooi cadeau had in de vorm van een cheque van maar liefst 4000 euro. De directrice gaf aan dat dit geld zeker besteed gaat worden aan de verdere ontwikkeling van hun techniek- en programmeeronderwijs. Daarna gingen alle aanwezigen als afsluiting nog even samen op de foto.

hei en bos beebots 1

Klik op de button hieronder om nog wat meer foto's te bekijken van deze mooie middag op IKC Hei & Bos.

klik hier voor de fotos