Vandaag werd de eerste Dorpslunch van Het Nieuwe Initiatief in Hoenderloo gehouden. Het was lekker druk, heel gezellig en het smaakte prima in 't Dorpshuus.

 Bij het Nieuwe Initiatief gaat het zoal om samenkomen en verbinden en dat heeft deze vrijwiligers er toe gebracht om een dorpslunch voor iedereen die dat lekker/gezellig vindt te organiseren. Voor jong en oud, voor mensen die al hun leven lang in Hoenderloo wonen, voor nieuwe inwoners, kortom voor iedereen. Het was net te fris om buiten op het plein voor het dorpsgebouw te gaan zitten, maar aan de lange tafels in de serre/soos was het ook goed zitten.

dorpslunch

Naast het feit dat de lunch heel goed verzorgd was (soep, broodjes, kroketten, verschillende soorten beleg en drinken), was het ook een moment van contact maken en gezellig met elkaar kletsen. Voor nieuwere inwoners een geweldig moment om kennis te maken met hun nieuwe mededorpsbewoners. Daar was ruimte voldoende voor aangezien zich maar liefst zo'n 80 mensen hadden opgegeven voor deze lunch. Soms zelfs met hele families.

Het is wel duidelijk, Het Nieuwe Initiatief voorziet in Hoenderloo heel duidelijk in een behoefte. Sowieso met hun vrijdagse inloopochtenden, waar iedereen zonder verplichtingen zo even  binnen kan komen lopen, maar zeker ook met hun vele initiatieven zoals de dorpslunch. Een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is. 

klik hier voor de fotos