In de zomermaanden is regelmatig iets te doen in Hoenderloo. Vandaag kan men zich er wel erg goed vermaken, super woensdag.

 Het Hoenderlose Zomerfeest begint vandaag en na een aantal dagen opbouwen van dit jaarlijkse hoogtepunt voor veel mensen kan men vanaf 14.00 uur daadwerkelijk lekker zwaaien, zwieren, kortom genieten op het feestterrein aan de Arckelaan. Vandaag nog geen onderdeel van de Hoenderlose Volksfeesten, die starten morgen met het vogelschieten voor de (oud)inwoners. Klik op de afbeelding hieronder om naar de officiëlle site te gaan van het zomerfeest; hier staat het complete programma voor alle vijf de dagen. 

zomerfeest 2019

Vanaf 16.00 uur vindt alweer de derde braderie plaats in het Muziekbos van Hoenderloo. Rondom de muziektent staan veel kramen met leuke, handige, lekkere artikelen. Voor de kinderen staat er een attractie klaar waar ze gratis in mogen, dankzij de sponsoring van enkele Hoenderlose bedrijven en verenigingen. Even bijkomen, dat kan op het terras van 't Dorpshuus waar men aan tafel bediend wordt. Weet u al hoe lekker de zomeroliebollen van biljartvereniging Veldheim zijn? Ze smaken geweldig, evenals de broodjes van muziekvereniging VIOS. Op het plein voor 't Dorpshuus kunnen kinderen op de kleedjesmarkt voor hun overbodige spulletjes proberen te verkopen.

 braderie 2019 foto 1

Wie even terug in de tijd wil gaan kan vanaf 16.00 uur ook terecht in 't Dorpshuus voor de tentoonstelling van Historisch Hoenderloo In Beeld. Honderden oude foto's van Hoenderlose inwoners met veelal de namen er bij en een aantal voorwerpen die bij de geschiedenis van het dorp horen. HHIB houdt zich zeer aanbevolen om de namen die men nog niet heeft kunnen achterhalen te horen te krijgen van de bezoekers van deze prachtig tentoonstelling. Voor 4 euro (inclusief een consumptie) kan men zich vergapen tot 21.00 uur.

hhib 2019 2

Al met al voldoende te beleven in het centrum van Hoenderloo!