Wat een organisatie, een officiële opening door Koning Willem Alexander. Daar kan men bij het Nationale Park De Hoge Veluwe over meepraten, maar het liep vanmiddag allemaal gesmeerd.

Het voltallige personeel van het Park was ingezet om alles in goede banen te leiden en het liep gesmeerd. Koning Willem Alexander werd in het centrumgebied muzikaal onthaald door de jachthoorngroep De Overlopers, die op het Park hun thuisbasis heeft.

opening hoge veluwe wimlex 1

Vervolgens heette baron Van Voorst tot Voorst de Koning welkom en was er een feestelijk programma met muziek en dans. Vervolgens opende de Koning het nieuwe publieksgebouw van het park door er als eerste bezoeker naar binnen te gaan. Hij kreeg vervolgens een rondleiding door het gebouw en liet zich uitvoerig informeren.

opening hoge veluwe wimlex 2

Gelukkig bleef het, op een paar heel kleine druppeltjes na, droog en een gezelschap met de Koning liep na de rondleiding een rondje over het Park om even een frisse neus te halen. Willem Alxander genoot er zichtbaar van.

opening hoge veluwe wimlex 3

Daarna sprak de vorst nog met een aantal gelukkigen over verschillende onderwerpen, voordat hij weer in de auto stapte. Eén van de mensen waar hij een woord mee wisselde was medewerker van het park Hans Solleveld. Toch wel even een speciaal moment!

opening hoge veluwe wimlex 4

Het park paviljoen zal komende dinsdag volledig in gebruik genomen gaan worden. Morgen en overmorgen zijn bezoekers van harte welkom om het gebouw ook van binnen te bekijken, maandag zijn er rondleidingen voor genodigden en vanaf dinsdag kan men er dus terecht voor de winkel, een kopje koffie e.d. Dan staat het personeel klaar om iedereen aan tafel te bedienen vanuit een werkelijk schitterend gebouw. Dit is een deel van het personeel in hun nieuwe outfit.

opening hoge veluwe wimlex 5