De allereerste Dorpsquiz van Hoenderloo gisteren was een enorm succes. De 17 deelnemende teams hebben alles gegeven om straks de titel van Dorpsquizkampioen in de wacht te slepen.

 Na een uitleg door de organiserende HAJO aan de teamcaptains in restaurant De veluwe kon men met quizboek meenemen naar de eigen werkplek om daar de circa 100 vragen te beantwoorden.

dorpsquiz 2019 1

Dat kon thuis zijn, maar zo werd er ook hard gewerkt in bijvoorbeelde de brandweerkazerne waar twee brandweerteams flink aan het zoeken en puzzelen waren. Men moest ook in de gaten houden dat er op bepaalde tijden een opdracht, elders in Hoenderloo, uitgevoerd moest worden. De uitdaging om alle vragen te beantwoorden maakte dat veel teams knap fanatiek werden. Maar het plezier stond voorop en was enorm en men genoot van de gezelligheid en de saamhorigheid.

Als opdrachten in het dorp moest er muziek geraden worden, moest men 30 seconden een koe melken en kregen teamleden, soms tot grote schrik, de opdracht een parcours te lopen met een stokpaardje. Verder moest men het dorp rondrijden om een aantal gekleurde zakdoeken in etalages te vinden. Op de werkplekken was het druk, maar in Hoenderloo zelf kon men steeds mensen zien rijden met een blad uit het quizboek op schoot. Ieder team mocht een portie bitterballen halen bij De Zevensprong om de inwendige mens wat te versterken, al was dat bij de meeste teams niet echt nodig; men had zelf al veel hapjes verzorgd om er een gezellige avond van te maken. Iets was zeker volledig gelukt is .... het was een topavond.

Om 23.00 uur moesten de quizboeken ingeleverd worden bij de organisatie in restaurant de Veluwe, waar de teams op de foto gingen en men nog een tijdje volop na kon kletsen en nagenieten. Wat een gezelligheid ook daar weer!

HAJO bedankt iedereen die meegedaan heeft met deze dorpsquiz, iets wat zo maar een traditie kan gaan worden, en de mensen die geholpen hebben er zo'n groot succes van te maken. Klik op onderstaande link om nog een heleboel foto's van Dorpsquiz Wild West Hoenderloo's Best te bekijken.

klik hier voor de fotos

 Straks op 5 juli vindt de prijsuitreiking van de dorpsquiz plaats tijdens Hoenderpop in het Muziekbos. De teams worden dan ook van harte uitgenodigd om daar te komen en rond 21.00 uur de uitslag te horen en daarna samen te genieten van een fijne avond met de band Meneer van Zanten.