Gisteren hebben circa 50 senioren uit Hoenderloo een mooie dag gehad dankzij de jaarlijkse seniorentocht. En wat zat het weer mee zeg!

 's Morgens vroeg werd opgestapt bij 't Dorpshuus en bij Veldheim en na een kleine vertraging werd koers gezet richting het historische stadje Buren. Onderweg kreeg men een paar pittige regenbuien te verduren, maar de gezellige en zeer bekwame chauffeur van de bus bracht iedereen veilig en wel naar restaurant de Hofhouding, waar genoten werd van koffie en werkelijk overheerlijk appelgebak.

seniorentocht 1

De zon was ondertussen doorgebroken en er werd koers gezet naar Leerdam. Daar lag een rondvaartboot al met smart op de dagreizigers uit Hoenderloo te wachten. Aan boord en starten die boot. Tijdens de 2 uur durende rondvaart kon iedereen genieten van een zeer smakelijk en uitgebreide lunch. Er was meer dan genoeg voor iedereen. 

seniorentocht 2

De zon is deze mooie dag verder niet meer weggegaan en na het eten kon buiten heerlijk genoten worden van de boottocht en de de prachtige natuur.

Na de boottocht een korte wandeling naar de glasfabriek van Leerdam waar de groep in tweeën werd verdeeld en men een rondleiding kreeg in de mooie oude fabriek waar kristal nog met de hand geblazen wordt. Wat een vakwerk en wat een mooie spullen maakt men daar.

seniorentocht 3

Die konden na de rondleiding bewonderd worden in de winkel van de fabriek waar iedereen volop te drinken kreeg. Menigeen kocht iets in de winkel en kwam bij van de voor sommigen toch wel wat pittige rondleiding.

Na een vlekkeloze terugreis werd terug in Hoenderloo gestopt bij Wien's, waar de dag werd afgesloten met een werkelijk overheerlijk diner. De mensen bij Wien's hebben er heel veel werk van gemaakt en en smaakte heel goed.

seniorentocht 4

Er kon genoeg gegeten en gedronken worden en vervolgens even uitbuiken en napraten op het nog steeds zonovergoten terras. Als ultieme afsluiter van een zeer geslaagde dag kwam VIOS, aangevuld met muzikanten van Prins Bernard, de senioren een muzikale welkom terug brengen. Er werd genoten van deze mooie traditie en de muzikanten werden dan ook met een groot applaus bedankt.

seniorentocht 5

Klik op onderstaande blokje om foto's van een zeer geslaagde seniorentocht 2019 te bekijken en een beeld te krijgen hoe mooi deze dag was. 

klik hier voor de fotos