Bijna 90 deelnemers waren er vandaag om mee te fietsen met de Hoenderlose dauwtraptocht. Zeker voor degenen zonder elektrische fiets was het een pittige tocht door wel prachtige  natuur.

 Na gestart te hebben bij 't Dorpshuus voerde de fietstocht de dauwtrappers over het Nationale Park De Hoge Veluwe naar de uitgang van het Park in Schaarsbergen. Die kilometers over het terrein waren vooral stijgend en de tegenwind en miezerregen maakte het er niet makkelijker op. De koffiestop in Schaarsbergen was zeer welkom. Vervolgens kwam men over een stuk natuur waar de dauwtraptocht van het dorp nog nooit gekomen was en dat is zeker knap! Uiteindelijk fietste men naar de tweede stop, de worstenstop, bij de familie van Roekel op Deelen op hun Rustpunt.

dauwtrappen 2019 1

Daar kon bijgekomen worden van toch weer een flink stukje klimmen. Daarna echter moest men toch ook weer flink op de pedalen drukken om meerdere klimmetjes de baas te worden. De schitterende omgeving maakte heel veel goed. Over het Deelerwoud naar de appelstop bij De Woeste Hoeve, waarna men eventueel kon kiezen voor een iets kortere route via de Krimweg en dan nog had men bij aankomst bij de finish bij 't Dorpshuus 40 km in de benen.

Mede door de klimmetjes, de wind en miezerregen af en toe was het een pittige tocht, maar de CPO en Dorpsraad Hoenderloo's Belang hebben de jaarlijkse tocht uitstekend georganiseerd. Hoe pittig de tocht ook was, de editie van 2019 gaat de boeken in als een geslaagde en eentje met een mooie route.  

klik hier voor de fotos