Vandaag heeft een gespecialiseerd bedrijf in een groot deel van Hoenderloo nieuwe dubbele bloembakken geplaatst aan een kleine 70 lantaarnpalen. 

 Dat de plantenbakken er gekomen zijn is geregeld door de Hoenderlose Zaken Vereniging en is bekostigd door de contributie van de leden van de HZV en de aangevraagde en gekregen subsidie van de gemeente. 

Het bedrijf 'Flower and shower' uit Beekbergen is gespecialiseerd in het plaatsen van deze bloembakken en doet dat in heel Nederland en zelfs in het buitenland. De twee medewerkers hadden in zeer korte tijd alle bloembakken opgehangen. Ze moesten ook nog nieuwe beugels monteren aan de lantaarnpalen wat het meest tijdrovende was. 

plantenbakken 1

Een volgende keer zal het nog sneller gaan om de buitenbakken en de bakken met de planten zelf te plaatsen. De medewerkers gaven aan dat er drie verschillende plantensoorten in de bloembakken zitten met een variatie aan kleuren.

plantenbakken 2

Ze gaven ook aan dat over een tijdje er prachtige bollen bloemen aan de lantaarnpalen zullen hangen en dat je dan de bloembakken zelf niet meer kunt zien. Eén zee van bloemen!

Bij 't Dorpshuus zijn de bloembakken naast het beeld van de Plaggensteker ook weer gevuld met fleurige bloemen. Een initiatief van Edwin Essenstam van Essie Tweewielers, die de bakken heeft neergezet, de potgrond en de bloemen sponsort en ze er ook nog in gezet heeft.

plantenbakken 3

Al met al zal het straatbeeld over een tijdje nog een stuk fleuriger zijn. Hoe mooi zal dat zijn!