Het Oranje Comité Hoenderloo kan terugkijken op een hartstikke leuke en gezellige eerste activiteit van 2019, het Paasspektakel gisteren op het terrein achter de brandweerkazerne. Genieten voor jong en oud in een geweldige sfeer.

 Kinderen konden zich laten schminken en zo kon er maar zo een mooie zebra rondlopen tijdens het eieren zoeken waarmee het Paasspektakel geopend werd.

paasspektakel 2

In drie verschillende leeftijdsvakken kon gezocht worden naar een heleboel witte eieren en een paar gekleurde. Sowieso was er voor alle kinderen iets lekkers, maar de gekleurde eieren leverde een extra pijs op. Er werd vol enthousiasme gezocht door de kinderen en de ouders in zonovergoten weersomstandigheden.

paasspektakel 1

Vervolgens liepen de kinderen en ouders onder muzikale begeleiding van de Buntbloasers in een lampionoptocht een rondje voor de kerk langs. Lekker stoer met een fakkel!

paasspektakel 3

Toch mooi ook weer dat de Buntbloasers hun medewerking verlenen aan veel activiteiten in Hoenderloo. Super!

paasspektakel 4

Nadat alle kinderen nog wat lekkers te drinken en te snoepen hadden gekregen was het tijd voor de ouderen om deel te nemen aan het eieren gooien. Dit onderdeel levert vaak komische beelden op als met een uiterste inspanning geprobeerd wordt een ei te vangen.

paasspektakel 5

Uiteindelijk was het koppel Maarten Arkenstijn/Menno Dijkstra de kampioen van de avond. Zij hadden de verste afstand met een heel gevangen ei voor elkaar gekregen met 23 meter 35 cm. Gefeliciteerd mannen!

paasspektakel 6

Hierna kon het gezellige samenzijn flink doorgezet worden dankzij het prachtige weer en de goede organisatie. Zonder groter paasvuur, want OCH had goed geluisterd naar de brandweercommandant die het heel sterk afgeraden had door de extreme droogte. De veel beter te controleren vuurschalen brachten zeker ook voldoende extra sfeer.

paasspektakel 7

Deze eerste OCH-activiteit kan zeker als zeer geslaagd de boeken in. Om nog heel veel meer foto's te bekijken, klik op het blokje hieronder.

klik hier voor de fotos