In Het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben gebouwen doorgaans een naam, vaak met een eigen geschiedenis. Voor het in aanbouw zijnde nieuwe publieksgebouw ging het Park daarom op zoek naar een passende naam voor dit unieke en bijzondere project. Een flinke opgave, want het nieuwe publieksgebouw van het Park wordt het hart van het Park en zal het Parkrestaurant, een informatiebalie, zalen en de Parkwinkel huisvesten. Het is dé nieuwe plek voor de start van een dagje Hoge Veluwe.

 Omdat het gebouw bij uitstek een plek voor en van het publiek van De Hoge Veluwe moet zijn, werd er door De Hoge Veluwe een prijsvraag uitgeschreven. De jury bestond uit Seger van Voorst tot Voorst (directeur), Monique Kokke (hoofd Bezoekersmanagement), Pieter van Oord (lid Raad van Toezicht), Michiel Jaski (voorzitter Raad van Advies) en Hein van Beek (marketingadviseur).

Park Paviljoen
Uit de overweldigende hoeveelheid van bijna 200 inzendingen is de naam Park Paviljoen gekozen, bedacht door Irene Ketting uit Rhoon. De voornaamste reden voor het kiezen van deze naam was dat de jury het belangrijk vond dat de naam iets vertelt over wat het gebouw is. Dit kreeg de voorkeur boven bijvoorbeeld namen die naar het verleden verwijzen. De jury vond de naam bovendien uitermate passend omdat de term paviljoen over het algemeen refereert aan een bouwwerk voor ontspanning of vermaak. 

Het Park Paviljoen gaat op 21 juni officieel geopend worden.

park paviljoen