Vanmorgen hebben leerlingen van IKC Hei & Bos bij het Hoenderlose oorlogsmonument stilgestaan bij de bevrijding van Hoenderloo, dit jaar 74 jaar geleden. Gelukkig was het droog en de temperatuur was ook prima.

 Geweldig dat deze traditie van voorheen obs De Kakelhof door de nieuwe Hoenderlose school ook weer omarmd is. Vorige week vrijdag hebben leerlingen het monument al voorzien van kleurvolle viooltjes en vandaag stonden leerlingen en leerkrachten stil bij de bevrijding van Hoenderloo.

17 april 2

Na een duidelijke uitleg wie Hoenderloo 74 jaar bevrijd heeft en wat dit betekent voor mensen mochten twee leerlingen de Canadese en Hoenderlose vlag hijsen. Dat deden ze heel netjes en waardig. Je had sterk het idee dat de kinderen de waardigheid van dit moment perfect aanvoelden.

17 april 1

 Na dat officiële moment mochten de kinderen zelf meegebrachte bloemen en tekeningen bij het monument neerleggen. Prachtige tekeningen waar ze heel erg hun best op hadden gedaan. Vandaag zullen ze er vast nog wel liggen. Men had goed aandacht voor het werk van de anderen.

17 april 3

Na afloop van het officiële gedeelte vonden de kinderen in de omgeving nog heel wat bloempjes die fanatiek geplukt werden en ook bij het monument werden gelegd. Goed gedaan kinderen!

17 april 4