Het is wel eens een stuk drukker geweest met inwoners en bedrijven tijdens een Doedag in Hoenderloo, maar de mensen die er vanmorgen wel waren hebben heel wat werk verricht in en voor het dorp.

 Het was vanochtend flink koud aangezien het vannacht flink gevroren had. Maar de kou werd getrotseerd door de inwoners en leden van de Hoenderlose Zaken Vereniging (HZV), die deze Doedagen altijd organiseert, die om 9.00 uur in 't Dorpshuus aanwezig waren. Tijdens de koffie werden de taken verdeeld, waarna men gehuld in een geel hesje aan de slag ging. In ieder geval is het dorp een stuk schoner geworden aangezien er volop zwerafval 'geprikt' is.

doedag april 1

De grootste klus was die van het opknappen van het bosje van de Hoge Veluwe aan de Apeldoornseweg. Na een flora- en fauna-check afgelopen week door een medewerker van het Park kon er met man en macht gezaagd, gesleept en afgevoerd worden i.s.m. de Hoge Veluwe. De 'sloot' en de wal zijn nieuw leven ingeblazen en het bosje ziet er weer heel fraai uit. Van het weiland naast het bosje is de soms zeer scheve afrastering verwijderd.

doedag april 2

Een andere groep is bezig geweest om een strook bos bij de plaggenhut op te schonen en het overbodige snoeihout af te voeren.

doedag april 3

Bij 't Dorpshuus werd het pleintje ervoor grondig aangepakt en daar ging men zelfs voor op de knieën.

doedag april 5

De bloembakken die om de lantaarnpalen ieder jaar volgezet worden met vrolijke bloemen zijn verwijderd. Er is een bedrijf ingehuurd die nieuwe bloembakken gaat monteren en die er ook voor gaat zorgen dat er fraaie en vrolijke bloemen in komen (na de IJsheiligen) In de komende weken zullen de nieuwe bakken gemonteerd gaan worden. De bloembakken die verwijderd zijn gaan later o.a. bij Veldheim gebruikt worden om daar kleur en fleur te brengen.

doedag april 4

Medewerkers van Dros Schoonmaakdiensten hebben met speciale apparatuur de borden in en om Hoenderloo schoon gemaakt. Ondanks de professionele spullen toch nog een beste klus. Leden van de HZV zetten kostenloos hun materieel in voor deze Doedagen. Gelukkig maar!

doedag april 6

Na afloop kon er even gezellig nagepraat worden in 't Dorpshuus tijdens een gezamenlijke lunch. Zeer verdiend! De lunch wordt steevast aangeboden door één van de leden van de HZV en dit keer heeft aannemingsbedrijf Wolfswinkel de lunch, prima verzorgd door Schnitselhuus de Zevensprong, aan de harde werkers aangeboden.

doedag april 7

Hoenderloo ziet er weer een stukje fraaier uit door toedoen van een groep vrijwilligers. De Doedagen zijn en blijven een zeer nuttig en gezellig initiatief. Dat het nog maar vele jaren mag blijven bestaan.Het brengt nog meer saamhorigheid teweeg door samen te staan voor het eigen dorp! Klik op het onderstaande blokje om nog wat meer foto's te bekijken van de eerste Doedag van 2019.

klik hier voor de fotos