Wat was het druk vandaag op de boerderij van de familie Van Roekel op Deelen. Ze hadden belangstellenden o.a. via deze site uitgenodigd om getuige te zijn van het feit dat de koeien, na een winter op stal te hebben gestaan, voor de eerste keer weer de wei in mochten.

 Het weer werkte geweldig mee en wat was het leuk op de melkveehouderij de Writsaerthoeve. Iedereen mocht van te voren lekker rondkijken in de stallen.

koeien in wei 1

Men kon voelen dat de koeien door hadden dat er iets stond te gebeuren. Een twintigtal drachtige koeien mochten er eerst uit naar een apart gebied. Voor hun is het jonge groene gras niet goed en dus staan ze apart.

koeien in wei 2

Tussendoor was er genoeg te beleven op de boerderij en veel kinderen hadden het er geweldig naar hun zin. Lekker buiten spelen!

koeien in wei 3

Het bleek dat er net als wat jaren geleden ook weer een hertje in de wei terecht was gekomen, alleen is het helaas niet gelukt om daar een foto van te maken. Maar het diertje loopt er wel en  heel wat van de 200 koeien die vervolgens in volle galop naar de lekkere wei met heerlijk groen gras liepen zullen het diertje gezien hebben. 

koeien in wei 4

De koeien staan weer in de wei op Deelen. Wat een heerlijk landelijk gezicht is dat toch. Zo hoort het toch in Nederland!

koeien in wei 5

Familie Van Roekel bedankt voor de hartelijke ontvangst en de versnaperingen. Top dat jullie deze speciale gebeurtenis, waarvan jullie vroeger altijd een familie gebeurtenis maakten, open stellen voor meer mensen.

klik hier voor de fotos